HTML

Abszurdisztán

Hazai ízek, külföldi, belföldi szenny, minden ami szem szájnak ingere.

Friss topikok

  • fomacsi: mi az hogy nem voltak királyaik? Slota már talált 1.szlovák királyt majd talál hozzá hódító hadjár... (2008.09.15. 12:21) Madjarsko - Slovensko
  • sokkoló: Jopofa a foto, de ne ijesztgess, még egy metro mizériát nem birunk ki! (2008.09.14. 22:04) Metro(nóm)
  • sokkoló: Hát igen, igy is lehet irni! szellemesen, humorosan, de mégis komolyan véve a problémákat.Csak igy... (2008.09.14. 21:35) Szeptember húsz

Linkblog

Archívum

Metro(nóm)

2008.09.14. 20:55 :: kun

Metronóm:

Zenében használatos időmérő műszer, amelyet egy felül lengő inga segítségével a percenként előírt kattanásszámra lehet beállítani. A zeneszerzők által megadott tempót a metronóm segítségével gyakorolhatja be az előadóművész.

Egy, két, há', négy te kis nyuszi hová mész? Nyuszika mehet, ahova akar, de a mi olyannyira várt 4-es metrónk nem akar sehova, se menni úgy tűnik. Ekkora figyelem talán Eric Musambani kapott a sydney-i olimpián, ahol is igen sajátos stílusban de leküzdötte a 100méteres gyorsúszást, igaz neki felállva tapsolták meg teljesítményét a nézők, és az olimpia egyik hőse lett az Egyenlítői Guinea-ból származó sportoló. Mik a hasonlóságok és különbségek Eric és a 4es metró körüli bonyodalmak között? Eric Musambani igaz úszótársai szintidejétől jelentősen elmaradva teljesítette a távot. A 4es metrónál nem tudhatjuk ez az idő mennyi lesz, bár érdemes azon elgondolkodni, hogy Angliát és Franciaországot összekötő, La Manche csatornát hét év alatt készítették el. Reménykedjünk, hogy ezt a szintidőt megússza az új metróvonal is. Eric saját bevallása szerint egy szálloda 25méteres medencéjében készült fel a világraszóló megmérettetésre, ellenben a 4es metró projectére elég sok pénz, és eu-s összegek kerültek elő, de hogy, mi lett ezzel a sok pénzel, nem az én dolgom kideríteni. Eric miután leúszta a távot, mosolyogva köszönte meg a kamerának, a szurkolók biztatását, és országa támogatását. A budapestiek kevésbé mosolyognak, amikor a Keleti pályaudvar környékén járnak amellett az óriási gödör mellett, ahol állítólag a metró lejáró lesz. A pályaudvar környékén kétméretes magasságban falemez útvesztőben keresheti az ember a számára szükséges buszjáratot, vagy árgus szemekkel kereshet egy információ táblát. Mindhiába. De a gödröt körülvevő falakra fúrtak némi emberfej nagyságú rést, hogy akinek netán kedve lenne megnézni az ott folyó „munkálatokat”, akkor láthassa, a nyugodtan beszélgető munkásokat, már amikor lehet őket látni. De dübörög a gazdaság. Akarom mondani a 4es metró. Semmivel sem jobb a helyzet akkor, ha meglátjuk a Szabadság-hidat, és az azon folyó munkákat, mert kérem szépen azt is felújítják, javítják, toldozzák-foltozzák. Mellette épül a Gellért-téren a jövő metrójának egyik megállója is, bár itt sem dolgozzák agyon magukat. De elkészül, bizonygatják nekünk, csak ki kell bírni az útlezárásokat, eltereléseket, pólóbuszokat, közlekedési fejetlenséget. Dübörgünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: metró 4es

A bejegyzés trackback címe:

https://szittya.blog.hu/api/trackback/id/tr32663478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sokkoló 2008.09.14. 22:04:56

Jopofa a foto, de ne ijesztgess, még egy metro mizériát nem birunk ki!
süti beállítások módosítása